Genes Diffusion Belgique

Groep Genes Diffusion

Frans

Sinds 1948 is Gènes Diffusion actief in de genetische verbetering van de fokkerij en  meer dan 60 jaar is Gènes Diffusion één van de grootste genetische pijlers van de franse fokkerij.

Meer dan 350 werknemers zijn dagelijks op het terrein aan het werk.  Ze staan aan de zijde van meer dan 30.000 bedrijven om hen de nieuwste fokkerijkennis bij te brengen en meer keuze en vrijheid toe te laten in hun beslissingen ter ondersteuning van de bedrijfsvoering: zoals productierentabiliteit, gezondheid van de veestapel, bedrijfsmanagement, genetische vooruitgang...

Gènes Diffusion is een belangrijke internationale speler op de 4 hoofdpopulaties  van de fokkerij:

  • nummer 1 in Frankrijk in de Holstein-genetica , mede door zijn internationaal fokprogramma met partners in landen zoals Polen, Hongarije, Nederland, Slowakije, Tsjechië, Marokko, Verenigde Staten, Argentinië, Brazilië, Colombia, Rusland, China en Australië.
  • wereldwijd nummer 1 op het vlak van de Charolais-genetica, franse leider in de rundvee-embryotransplantatie, en een voorloper in de genomische selectie
  • nummer 1 in Frankrijk in de verdeling en inseminatie van paardengenetica.
  • nummer 1 op het vlak van de kunstmatige inseminatie bij varkens in Frankrijk:  in 6 varkens K.I.-centra worden er jaarlijks 2.200.000 dosissen varkenssperma geproduceerd en verdeeld aan de fokkers. Gènes Diffusion heeft baanbrekend werk verricht op het vlak van de kunstmatige inseminaties bij varkens, met wereldwijde octrooien voor de ontwikkelde producten zoals GEDIS ®, GD COLL ®, GEDIL ®, COLLECTIS ®, KIT COLLECT ®, GEMIX ®.

In België staat het filiaal Genes Diffusion Belgium, gelegen te Middelkerke (Leffinge), in voor  de verkoop van deze K.I.-producten.

Meer info op de website www.genesdiffusion.com.